Tijdelijk zijn er geen leveringen mogelijk

Kleur op de velden

Kleur op de velden
1 november 2015 inrsox

Wat is de overeenkomst tussen Ajax, Feyenoord en PSV? Inderdaad: ze hebben alledrie de kleur rood in hun clubtenue. Rood is dan ook de populairste kleur op de Nederlandse voetbalvelden. Ook in onze INR Sox webshop zien we dat rode inner socks geliefd zijn bij voetballers.

Beslist.nl heeft er onderzoek naar gedaan en kwam erachter dat een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs speelt in tenues waarin de rode kleur voorkomt. Ook blauw-wit (9,5 procent), effen wit (9 procent) en blauwe shirts (8,7 procent) komen veelvuldig voor op de amateurvoetbalvelden.

Er zijn ook duidelijke regionale voorkeuren als het gaat om clubkleuren. Zo spelen de meeste Brabantse voetbalclubs in een geel shirt, terwijl deze kleur in Overijssel en Flevoland niet populair is. In Noord- en Zuid-Holland spelen opvallend veel clubs in witte shirts, terwijl veel voetbalclubs uit de provincie Utrecht in het rood spelen.

Er is ook een verband bestaat tussen de kleur van het tenue en de prestaties van een club. Teams die in het wit of met felle kleuren spelen, zouden meer kans hebben om te winnen. Spelers van deze teams zouden elkaar namelijk beter herkennen. Deze trend lijkt te worden doorgezet bij de kleuren van voetbalschoenen. Waar een gekleurde voetbalschoen voorheen een unicum was, zijn nu juist de zwarte kicksen behoorlijk zeldzaam op de Nederlandse velden. Populaire voetbalclubs lijken hier al op in te spelen; zo spelen clubs als FC Barcelona, Ajax en Feyenoord dit seizoen met opvallende uitshirts met felle kleuren.

0 Reacties

Laat een reactie achter