Tijdelijk zijn er geen leveringen mogelijk

Ultieme ondersokken: ultradun en niet duur

Ultieme ondersokken: ultradun en niet duur
11 januari 2020 inrsox

Bij hockey en voetbal zijn scheenbeschermers verplicht, en dat is maar goed ook. Dat wil nog niet zeggen dat ze lekker zitten. Bovendien zijn er steeds meer sporters, zowel kinderen als volwassen, die last hebben van irritaties en andere klachten als gevolg van het dragen van scheenbeschermers. Simpelweg omdat het eronder warm wordt of omdat ze schuren tegen de huid. Voor die steeds groter wordende groep zijn ‘inner socks’ (ultradunne ondersokken) de ideale oplossing. We leggen je graag uit waarom.

Afgeknipte sokken, tubes of sleeves

Als je voor het eerst last krijgt van je scheenbeschermers ben je al snel geneigd om een extra paar sokken onder je scheenbeschermers te dragen. Je zal er echter al snel achter komen dat dit alleen maar nog vervelender zit. Ze voeren geen vocht af dus de kans op huidirritatie neemt alleen maar toe. Gewone sportsokken zijn daarnaast te dik en passen sowieso niet in je schoenen erbij. Dat laatste kun je oplossen door je sokken af te knippen en alleen de bovenkant over te houden; dan heb je je eigen (veel te dikke) tubes of sleeves gecreëerd. Tubes of sleeves zijn ook verkrijgbaar in dunnere materialen, maar hebben als nadeel dat ze eenvoudig gaan schuiven onder je scheenbeschermer.

Compressiesokken minder geschikt voor bescherming

Als je dunnere sokken wil kun je ook kiezen voor compressiesokken. Deze zijn vooral bedoeld om de bloedcirculatie in je been te verbeteren, net als steunkousen. Hele goede compressiekousen kunnen bij sommige sporters (vooral hardlopers) een positief effect hebben op het herstellen van vermoeidheid. Sommige voetballers en hockeyers dragen ze ook onder hun scheenbeschermers en clubkousen. Net als met een paar extra gewone kousen is het grote nadeel dat ze door de dikte en de volledige voet niet comfortabel zitten. En dat is zonde, zeker als je bedenkt dat een paar goede compressiekousen als snel ruim 40 euro kosten.

Inners socks: ultradun en effectief

Wanneer je dus alleen ondersokken zoekt tegen het schuren, zweten of andere irritaties van je scheenbeschermers, dan zijn inners socks (ultradunne ondersokken) van INR Sox de ideale oplossing. Vanaf 13,95 per paar ben je er zeker van dat die verplichte scheenbeschermers je minder in de weg zitten. En ook na je training of wedstrijd heb je minder overlast, want het dragen van inner socks (die ook wel shinliners worden genoemd) vermindert ook de ophoping van bacteriën in je scheenbeschermers. Zo voorkom je dat ze onaangenaam gaan ruiken.

Wil je meer weten over waar INR Sox van gemaakt zijn of in welke maten ze verkrijgbaar zijn? Kijk dan verder op www.inrsox.com.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter